Obchodní majetek a daně - Kurfürstová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce bude pojednávat o problematice obchodního majetku z účetního a daňového hlediska. V teoretické části bude nejprve pro nastínění ve stručnosti popsán pojem daň a rozdělení daní, včetně dalších pojmů s daněmi souvisejícími. Podstatná část bude věnována operacím s obchodním majetkem. Tato část bude pojednávat o daňové uznatelnosti či neuznatelnosti nákladů, které s danými operacemi souvisí, a o tom, jak tyto skutečnosti ovlivňují výši základu daně z příjmů. Praktická část se bude věnovat popisu jednotlivých složek obchodního majetku společnosti Agrodat CZ, a.s..
Business property and taxes
Keywords: Daně; obchodní majetek; odpisy; technické zhodnocení; rezervy; opravné položky; Taxes; business property; depreciations; technical improvement; reserves; adjustments