Systémy pro správu webového obsahu - Hřídel, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na moderní webové technologie. Především pak na specifika v souvislosti s termínem web 2.0. Výsledkem práce je kompletní analýza zahrnující UML diagramy systému pro správu webových obsahů. Od případů užití až po databázový model. Součástí práce je také naprogramovaná vybraná část systému s odpovídající programátorskou dokumentací.
Web content management systems
Keywords: správa webového obsahu; analýzy; Web 2.0; unifikovaný modelovací jazyk; WCMS; UML; web content management; analyses; unified modeling language