LQ regulace systému motor generátor - Machek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce je věnována problematice optimálního řízení soustavy motor-generátor. Byla provedena identifikace statických a dynamických vlastností soustavy a na jejich základě byl navržen stavový estimátor a LQ regulátor. Řízení a estimace stavů byly simulovány ve výpočetním programu MATLAB a ověřeny na reálné soustavě.
LQ control of motor generator system
Keywords: optimální řízení; LQ regulátor; motor-generátor; estimátor; identifikace; optimal control; LQ regulator; motor-generator; estimator; identification