Učebnice francouzské gramatiky pro začátečníky až mírně pokročilé - Majová, Radka (Univerzita Pardubice, 2013)
V úvodu práce jsou porovnány české gramatické učebnice a zjištěny jejich nedostatky. V učebnicích chybí provázanost teorie s praxí. Proto byl navržen tento učební text, aby pokrýval tyto nedostatky. Učební text vykládá gramatiku česky a připodobňuje české gramatice, tím tu francouzskou velmi ulehčuje. Látka pokrývá úroveň od úplných začátečníků do úrovně A1 dle Společného referenčního rámce. Učebnice slouží jako doplňkový materiál výuky pro studenty středních škol.
French grammar textbook for beginners to elementary
Keywords: francouzština; gramatika; A1; grammar; french language