Některé aplikace maticového počtu v ekonomických výpočtech v rámci provozu podniku - Vasileva, Mariia (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá teorií maticového počtu a matematickými modely používanými při řešení rozhodovacích úloh. První část práce je věnována základním pojmům teorie matic. V další části jsou presentovány matematické modely a uvedeny oblasti jejich vyžití. Cílem poslední části je ukázat na příkladech, jak se využívají bilanční modely a modely lineárního programování v praxi
Some applications of the matrix theory in the economic calculations in business operation in terms of the operation of the enterprise
Keywords: matice; soustava lineárních rovnic; matematické modely; input-output model; simplexová metoda; optimální řešení; matrix; system of linear equations; mathematical models; input-output model; simplex method; optimal solution