Jak přistupovat k hodnocení www institucí veřejné správy - Jonášová, Hana (Univerzita Pardubice, 2006)
Poskytování informací a služeb na webových stránkách je již dnes standardní službou institucí veřejné správy. Tento fakt je bezprostředně ovlivněn zákonem č. 106/1999 Sb. a Standardem ISVS (zveřejňování vybraných informací o veřejné správě způsobem umožňujícím dálkový přístup). Důvodem postupného úspěchu je otevřenost úřadů veřejné správy a využívání internetu jako běžně dostupného média. Protože jsou stránky úřadů zaměřeny na co nejširší spektrum občanů, měly by být kladeny vysoké nároky nejen na obsah, přehlednost, jednoduchost, ale i srozumitelnost ovládání a výtvarnou prezentaci.
Keywords: Public Administration; WWW; Internet; Design of www; www evaluation; www facility; Standard ISPA; WWW; Internet; estetický vzhled www; hodnocení www; přístupnost www; Standard ISVS; veřejná správa