Film a jeho vliv na výchovu dítěte - Kučerová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá vlivem filmu na výchovu dítěte. Teoretická část obsahuje kapitoly, které detailně popisují historii filmu, jednotlivé filmové žánry a jejich vliv na výchovu dítěte. Píši zde o mediálním násilí, agresivitě a o možnostech zvládání a řešení agrese. Teoretická část je zakončena tématem zaměřujícím se na prevenci negativních vlivů filmů na dítě. Praktická část je výsledkem mého kvantitativního výzkumu, který měl za účel popsat problematiku vlivů filmů na dítě v současné rodině.
Movie and Its Influence on Education of a Child
Keywords: film; television; education; influence; children; violence; aggression; prevention; film; televize; výchova; vliv; děti; násilí; agresivita; prevence