Metody detekce toxinů tvořených bakterií Staphylococcus aureus - Řičičářová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce zahrnuje ve své první části charakteristiky dobře známé patogenní bakterie Staphylococcus aureus. Dále se zabývá toxiny, které stojí za patogenitou uvedené bakterie a jsou příčinou mnoha infekčních onemocnění. Text práce je zaměřen na metody detekce těchto nebezpečných toxinů.
Methods For Detection Of Toxins Produced By Staphylococcus aureus
Keywords: Staphylococcus aureus; výskyt; toxiny; metody detekce; Staphylococcus aureus; occurence; toxins; methods of detection