Dopad aplikace konceptu Průmysl 4.0 ve vybraném podniku - Korbářová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je prostřednictvím analýzy posoudit dopad aplikace konceptu Průmysl 4.0 ve vybraném podniku a na základě zjištěných informací navrhnout opatření ke zlepšení stavu. První polovina práce je věnována obecné teorii, která zahrnuje vymezení základních pojmů jako je podnik, jeho konkurenceschopnost, efektivita, výkonnost, přidaná hodnota a produktivita. Dále je představen samotný koncept Průmysl 4.0. Teoretická část je zakončena dotacemi. Druhá polovina práce je zaměřena na představení společnosti OEZ s.r.o. a aplikaci konceptu Průmysl 4.0 společně s jeho dopady na provozní, obchodní a ekonomickou situaci podniku. V návaznosti na souhrn dopadů a hodnocení jsou závěrem představeny doporučení pro podnik.
Impact of The Concept Application Industry 4.0 in a Selected Business
Keywords: Koncept Průmysl 4.0; analýza; podniky; Industry 4.0 concept; analysis; companies