Spokojenost nemocných po operaci otosklerózy - Michlová, Anna (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá otázkou spokojenosti nemocných po operaci otosklerózy. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část se zabývá popisem a analýzou nemoci, kterou nazýváme otoskleróza, možnostmi léčby, dále informuje o ošetřovatelské péči, a také o komunikaci s nedoslýchavými. Výzkumná část se zaměřuje na pohlaví a věkovou skupinu, u které se toto onemocnění vyskytuje, na subjektivní porovnání sluchu před a po operaci, spokojenost s operací a na vliv operace na určité aspekty života.
The patients' content after the surgery of otosclerosis
Keywords: Ucho; otoskleróza; nedoslýchavost; operace; subjektivní hodnocení; Ear; otosclerosis; hearing loss; operations; subjective evaluation