Metaontologie Quina a Carnapa - Resl, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá představením a následným porovnáním metaontologických koncepcí Willarda Van Ormana Quina a Rudolfa Carnapa. Za tímto účelem jsou v ní stanoveny definice pojmů ontologie, metafyziky a metaontologie. Dále jsou v ní představeny závěry logické analýzy jazyka Gottloba Frega a Bertranda Russella, které se staly základem pro formulaci srovnávaných metaontologií.
Metaontology of Quine and Carnap
Keywords: metaontologie; Quine, Willard Van Orman; Carnap, Rudolf; ontologie; metafyzika; Russell, Bertrand; Frege, Gottlob; metaontology; ontology; metaphysics