Návrh a realizace regulátoru dobíjení pro motorový vůz M131.1 - Zubalík, Cyril (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací regulátoru dobíjení pro motorový vůz M131.1. První část práce je věnována pojednání o motorovém voze, zdrojové soustavě, vlastnostech této soustavy a základním způsobům regulace derivačního dynama. Druhou částí práce je návrh a výroba nového regulátoru dobíjení, jehož cílem je odstranit nevýhody původního regulátoru a umožnit i některá vylepšení.
Design and realisation of a charging circuit regulator for the diesel railcar Class M131.1
Keywords: derivační dynamo; regulátor dobíjení; motorový vůz; mikrokontrolér; shunt field coil DC generator; charging circuit regulator; diesel railcar; microcontroller