Vliv přerušení radioterapie na výsledky onkologické léčby - Svoboda, Ivo (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce s názvem "Vliv přerušení radioterapie na výsledky onkologické léčby," popisuje v teoretické části problematiku účinku ionizujícího záření na buňky lidského těla, buněčný cyklus, frakcionační režimy, ozařovací techniky a specifika jednotlivých diagnóz. Část praktická obsahuje příklady řešení přerušení ozařovacího cyklu, aby efekt léčby byl odpovídající původnímu rozpisu léčby při minimalizaci rizik pro pacienta ve smyslu toxicity.
The Effect of Radiotherapy Interruptions on Oncological Treatment Results
Keywords: rakovina; radioterapie; přerušení; kompenzace; cancer; radiotherapy; interruption; compensation