Příběhovost v písňových textech Ivana Mládka - Machalová, Lada (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměří na analýzu příběhovosti v písňových textech Ivana Mládka, dílčím způsobem přitom bude přihlédnuto rovněž k jeho humoristickým prózám. Práce se pokusí vystihnout základní charakter Mládkovy poetiky z hlediska příběhového a vyprávěcího jádra jeho písní, všímat si bude rovněž autorovy práce s jazykem. Hlavní pozornost však bude věnována komunikační pozici lyrického mluvčího Mládkových textů, konkrétně jeho hodnotové perspektivy a rétorické role.
Narrative Aspects in the Song Lyrics by Ivan Mládek
Keywords: Mládek, Ivan; písňové texty; příběhovost; lyrický mluvčí; song lyrics; narrative aspect; lyrical narrator