Lázeňské subjekty v době koronavirové krize - Kočovská, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu dopadů pandemie COVID-19 na lázeňské subjekty v České republice. V úvodní části jsou na základě literární rešerše poskytnuty informace o vývoji a významu lázeňství v České republice. Následně byla provedena analýza s využitím dat z Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR, pokrývající období let 2009 - 2022. Součástí práce je rovněž zkoumání ekonomických dopadů pandemie na vybraná lázeňská zařízení napříč různými regiony České republiky. Pozornost je věnována také hodnocení vládních opatření na podporu lázeňství a identifikaci poznatků, které mohou být nápomocny pro rozvoj tohoto odvětví v postpandemickém období.
Spa entities during the coronavirus crisis
Keywords: lázeňské subjekty; pandemie COVID-19; Česká republika; návštěvnost lázní; vládní programy; post-pandemické období; spa entities; COVID-19 pandemic; Czech Republic; spa attendance; government programs; post-pandemic period