Vznik a využití sociální sítě Tenerwiki pro podporu českého exportu - Bellerová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na využití sociální sítě Tenerwiki pro export energetického sektoru z České republiky do Turecka. V první části se pojednává o sociálních sítích a wiki systémech, agentuře CzechTrade, ekonomice Turecka a vývozu České republiky do Turecka. Diplomová práce se zde soustřeďuje na ekonomické pozadí projektu Tenerwiki a na jeho mateřskou organizaci. V druhé části tato práce charakterizuje sociální síť Tenerwiki, důvody jejího vzniku, její programovou platformu a vnitřní uspořádání. Dále práce zkoumá potenciál sítě pomocí SWOT analýzy, expertizy a průzkumu, zabývá se také využitím sítě a popisuje celý proces využití. Na závěr jsou zpracována doporučení pro zlepšení a možný rozvoj sítě.
Establishment and the usage of social network Tenerwiki for support of Czech exports
Keywords: Tenerwiki; social network; Czech export; Turkish economy; energetics; sociální sítě; český export; turecká ekonomika; energetika