Odměňování pracovníků v podniku - Marvanová, Eva (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce je věnována problematice odměňování v soukromém sektoru, přičemž cílem práce bylo analyzovat mzdový systém v Pivovaru Pernštejn a.s.. Práce se skládá ze čtyř částí. První část práce je zaměřena na vysvětlení pojmů z oblasti managementu a řízení lidských zdrojů. Druhá část práce se týká oblasti odměňování. Je zde definován pojem mzda a vysvětleny její funkce. Práce se dále zaměřuje na mzdový podnikový systém a na prvky, které ho tvoří. Poslední dvě části bakalářské práce jsou věnovány konkrétnímu podniku, tedy Pivovaru Pernštejn a.s.. V úvodu jsou uvedeny obecné údaje o společnosti a jejím postavení na trhu, dále je zde rozebrána organizační struktura a struktura zaměstnanců. Poslední část bakalářské práce je věnována problematice odměňování v Pivovaru Pernštejn a.s..
The remuneration of workers in the company
Keywords: Management; Human Resources; Wages; Remuneration; Management; řízení; Lidské zdroje; mzdy; Odměňování