Management mikroskopické dopravní simulace s využitím Aimsun Next API - Josefy, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem práce je návrh a realizace externí aplikace pro řízení mikroskopické dopravní simulace v nástroji Aimsun Next s využitím Aimsun Next API. Výsledná aplikace musí být parametrizovatelná a použitelná pro libovolný mikroskopický simulační model. Teoretická část práce poskytuje vhled do mikrosimulačních metodik a představuje prostředí Aimsun Next společně s rozhraním Aimsun Next API. Praktická část navazuje vlastním návrhem a implementací aplikace.
Management of microscopic traffic simulation using the Aimsun Next API
Keywords: mikrosimulace; aimsun next API; externí řídící aplikace; řízení dopravy; microsimulation; aimsun next API; external control application; traffic control