Posouzení ekonomické přidané hodnoty ve vybraném podniku - Hrdinková, Monika (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá posouzením finanční situace společnosti Holcim (Česko) a.s., člen koncernu pomocí analýzy ekonomické přidané hodnoty. Pro komplexní pohled na problematiku jsou představeny, vypočítány a vyhodnoceny také vybrané poměrové ukazatele. Na konci této práce jsou na základě této analýzy vymezená doporučení pro zlepšení stávajícího stavu podniku.
Assessment of the economic value added of selected company
Keywords: Ekonomická přidaná hodnota; finanční analýza; vážené průměrné náklady na kapitál; ekonomické ukazatele; Economic Value Added; Financial Analysis; Weighted Avarage Cost of Capital; Economic Indicators