Nozokomiální nákazy: katétrové infekce centrálního žilního řečiště - Musilová, Štěpánka (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce je věnována nozokomiálním nákazám s bližším zaměřením na katétrové infekce centrálního žilního řečiště. Zabývá se nejnovějšími poznatky z této oblasti. Cílem práce je vyhodnotit data z projektu Sledování nozokomiálních nákaz v jednom daném kraji a dále pozorováním zhodnotit ošetřovatelskou péči o centrální žilní katétry na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Na základě získaných informací vytvořit návrh standardního ošetřovatelského postupu v péči o centrální žilní katétry.
Nosocomial infections: catheter infections of central venous bloodstream
Keywords: nozokomiální nákazy; katétrové infekce; dezinfekce; kvalita péče; nosocomial infections; catheter infections; disinfection; quality of care