Environmentální management v dopravním podniku - Jopková, Michaela (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce představuje makroekonomické a mikroekonomické nástroje ekologické politiky a podává podrobný přehled o prvcích environmentálního systému řízení (EMS). Mimo jiné jsou zde zpracovány i ekologické dopady dopravy. V diplomové práci je představen dopravní podnik DPmP a.s., u něhož je provedena analýza stávajícího stavu z ekologického pohledu.
Environmental management in the transport undertaking
Keywords: dopravní podniky; ekologie; environmentální systém řízení; management; transport companies; ecology; environmental management system