Analýza determinantů environmentálních inovací firem ve střední a východní Evropě - Dušková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zabývá analýzou vlivu vybraných determinantů na environmentální inovace firem v zemích střední a východní Evropy. Teoretická část je zaměřena na inovace, typologie inovací, environmentální inovace a jejich determinanty. V analytické části je provedena binární logistická regrese s interpretací výsledků jednotlivých analýz a návrhem doporučení.
Analysis of determinants of environmental innovation of firms in Central and Eastern Europe
Keywords: inovace; environmentální inovace; determinanty environmentálních inovací; firmy střední a východní Evropy; logistická regrese; innovation; environmental innovation; determinants of environmental Innovation; firms of Central and Eastern Europe; logistic regression