Prostorová analýza dopravních nehod - Doležalová, Martina (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce je zaměřena na prostorovou analýzu dopravní nehodovosti v okrese Pardubice v roce 2011. Zabývá se dopravní nehodovostí v pardubickém okresu jako celku, ale i analýzou dopravní nehodovosti na konkrétních nehodových úsecích. Dopravní nehodovost je analyzována z hlediska prostorového uspořádání dopravních nehod a z hlediska jejich vzájemné podobnosti.
Spatial analysis of traffic accidents
Keywords: silniční doprava; dopravní nehoda; bezpečnost silničního provozu; prostorová analýza; geografické informační systémy; ArcGis; okres Pardubice; road traffic; traffic accident; road safety; spatial analysis; geographic information systems; ArcGIS; district of Pardubice