Návrh silničního mostu ve stupni DSP na silnici II/444 přes železniční trať v Mohelnici - Filip, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá návrhem silničního mostu II/444 přes železniční trať v Mohelnici. Obsahem je návrh předpjaté jednotrámové konstrukce mostu o čtyřech polích. Výpočet účinků zatížení je proveden počítačovým softwarem SCIA Engineer 18.1, návrh je počítán ručně dle platných norem.
Design of a road bridge at DSP level on road II / 444 over the railway line in Mohelnice
Keywords: silniční mosty; mosty z předpjatého betonu; jednotrámy; čtyřpolové mosty; road bridges; prestressed concrete bridges; beam crros-section; four-span bridges