Analýza bezpečnostní situace města Pardubice - Klementová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je věnována bezpečnostní situaci města Pardubice. Zabývá se obecnou problematikou bezpečnosti s akcentem na bezpečnost ve městě. V práci je přiblížena obecná charakteristika Pardubic a popis města z hlediska geografického, demografického a z hlediska cestovního ruchu. Součástí práce je popis institucí zajišťující bezpečnost ve městě. V práci dále bude provedena analýza trestných činů dle četnosti jejich výskytu na území Pardubic pomocí binárního porovnávání. Součástí práce je dotazníkové šetření, které zjišťovalo pocit bezpečí obyvatel při pohybu v Pardubicích. V práci budou provedeny komparace a bude ověřována hypotéza, zda se pocit ohrožení mezi obyvateli Pardubic v jednotlivých městských obvodech statisticky významně neliší. V závěru práce jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření a z nich vyplývající návrhy a doporučení.
Analysis of the security situation in Pardubice town
Keywords: safety; city; Pardubice; crime; bezpečnost; město; trestné činy