Automatické generování diagramu sítě v aplikaci Dia - Horký, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi monitorování datových sítí (konkrétně počítačových) a jejich analýzou se zaměřením na protokol SNMP. V teoretické části jsou rozebrány protokoly a techniky použitelné pro sběr informací o topologii sítě a jednotlivých prvků do ní připojených, jenž umožní automatizovanou tvorbu jejich diagramů. Dále byl vytvořen modul pro tvorbu těchto diagramů v aplikaci DIA, využívající některé nastíněné techniky.
Automatic generation of network diagram in application Dia
Keywords: Diagnostika; správa sítě; analýzy; SNMP; diagram sítě; DIA; diagnostics; network administration; analyses; network topology diagram