Onemocnění způsobená Mycoplasma hominis, laboratorní diagnostika a terapie - Ullmannová, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá podmíněně patogenní bakterií Mycoplasma hominis, která je častým původcem urogenitálních a respiračních onemocnění u lidí. Pozornost je věnována charakterizaci bakterie, taxonomii, morfologii, diagnostice, terapii a prevenci. V práci jsou shrnuty dostupné informace o výskytu a onemocněních, která uvedený mikroorganismus vyvolává.
Diseases caused by Mycoplasma hominis, laboratory diagnosis and therapy
Keywords: Mycoplasma hominis; onemocnění; laboratorní diagnostika; terapie; diseases; laboratory diagnosis; therapy