Veřejné projekty na úrovni obce a jejich hodnocení - Zviagintseva, Anastasiia (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je analýza vybraných aktivit v oblasti rozvoje obce. Nejprve je vymezena terminologie týkající se veřejné správy, veřejných projektů a jednotlivých metod hodnocení. V další části je zdůvodněn výběr projektů a představena jejich detailní charakteristika. K hodnocení projektů je využita Cost Benefit Analysis, která je doplněna dalšími ukazateli ekonomické analýzy, následně jsou zkoumané projekty srovnány pomocí komparativní metody. Na základě těchto postupů je vyhodnocena úspěšnost projektů a zjištěny vlivy stanovených kritérií na přijetí řešení o realizaci projektu.
Public projects at municipal level and their evaluation
Keywords: veřejné projekty; revitalizace parku; hodnocení; CBA; komparace; public projects; park revitalization; evaluation; CBA; comparisons