Podoba a význam vlivu ekonomiky na česko-rakouské vztahy na Znojemsku - Dvořáková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem práce je analýza vlivu ekonomiky na podobu vztahů mezi Čechy a Rakušany na Znojemsku. Informace o významu a formě tohoto vlivu autorka získává především prostřednictvím vlastního terénního výzkumu, v rámci kterého zkoumá podobu střetu rakouské poptávky s českou nabídkou a okolnosti týkající se trhu práce. Na základě získaných poznatků autorka dochází k závěru, že vliv ekonomiky na česko-rakouské vztahy ve zkoumané oblasti je velmi významný a představuje aspekty, v rámci nichž se projevuje podoba tohoto vlivu.
Dimensionality and significance of influence on economic relations between Czechs and Austrians in Znojemsko
Keywords: česko-rakouské vztahy; pohraničí; Znojemsko; Ekonomika; ekonomické vztahy; Česká Republika; Rakousko; Znojmo; frontier; Economy; economic relations; Czech Republic; Austria