Sepulkrální památky na Chrudimsku v letech 1780-1938 - Mejtský, Adam (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem této bakalářské práce je snaha přinést ucelený pohled na sepulkrální památky na Chrudimsku v letech 1780-1938. Chceme se věnovat vybraným hřbitovům a vybrané hřbitovní architektuře, kterou zařadíme do kontextu doby. Konkrétně se budeme zabývat hřbitovními památkami v Chrudimi, Heřmanově Městci, Slatiňanech, Hlinsku, Trhové Kamenici, Hrochově Týnci a Kočí. Zde se setkáváme s rozvojem sepulkrální tvorby a významnámi umělci.
Sepulchral Monuments of Chrudim Region between 1780 and 1938
Keywords: Chrudim; architektura; sepulkrální památky; 1780-1938; náhrobky; Chrudim; architecture; sepulchral monuments; 1780-1938; sepulchres