Možnosti financování podniku na kapitálovém trhu - Vaníčková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi financování podniku na kapitálovém trhu. Nejprve je v práci provedeno uvedení do problematiky financování firem a kapitálových trhů. Poté je práce zaměřena na analýzu vybraného instrumentu a zhodnocení tohoto instrumentu na hospodaření společnosti pomocí regresní analýzy. Za zkoumaný instrument byly zvoleny akcie.
Possibilities of corporate financing in the capital market
Keywords: financování podniku; kapitálové trhy; regresní analýza; test rovnoběžnosti dvou regresních přímek; possibilities of corporate financing; capital markets; regression analysis; test of parallelism of two regression lines