Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových proteinových koncentrátech - Pešková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2021)
Teoretická část bakalářské práce přibližuje problematiku bílkovin ve stravě, jejich popis a vysvětlení důležitosti jejich přítomnosti ve stravě. Bílkoviny jsou zde popsány i z hlediska chemického složení a podrobněji jsou charakterizovány bílkoviny v mléce a mléčných výrobcích. Dále tato kapitola obsahuje metody stanovení bílkovin. Praktická část se zabývá stanovením celkových a travitelných bílkovin ve vzorcích kaseinových a syrovátkových proteinových koncentrátech.
Total and digestible proteins in casein and whey protein concentrates
Keywords: bílkoviny; aminokyseliny; kasein; syrovátka; proteins; aminoacids; casein; whey