Využití geopolymerů u tepelně namáhaných součástí automobilu - Bajerová, Jana (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá popisem složení současných třecích materiálů běžně používaných u osobních automobilů, popisem technologie výroby brzdového obložení, práškové metalurgie a slinování. Pozornost je věnována vlastnostem a využití geopolymeru, laboratorně vyrobenému kompozitu, který vykazuje vlastnosti přírodních materiálů.
Geopolymer improving at thermal stressed automotive parts
Keywords: geopolymery; brzdové destičky; kompozity; třecí materiály