Skupinová fyzická práce a sport v kontextu resocializační výchovy - Křesťanová, Brigitta (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá skupinovou fyzickou prací a sportem v kontextu resocializační výchovy. V teoretické části jsou vymezeny jednotlivé kapitoly, jimiž je socializace, skupinová fyzická činnost, sport a resocializační pedagogika a jiné. Empirická část je sestavena jako kvalitativní výzkum za použití techniky polostrukturovaného rozhovoru a jeho následného kódování. Výzkum si klade za cíl vylíčit pozitiva a negativa mající vliv na resocializovaného jedince metodou skupinové fyzické práce a sportu v objektu otevřené věznice v Jiřicích, kde byl výzkum realizován.
Group physical work and sport in the context of resocialization education
Keywords: socializace; resocializace; programy zacházení; otevřená věznice; fyzická práce; sport; socialization; resocialization; treatment programs; open prison; physical work; sport