Personalistika a její vliv na konkurenceschopnost podniku - Faltys, Roman (Univerzita Pardubice, 2022)
Tématem této bakalářské práce je personalistika a její vliv na konkurenceschopnost podniku. V teoretické části této práce je rozebrána personalistika, tedy její útvar, její politika a strategie a její personální činnosti, a konkurenceschopnost, tedy její finanční a nefinanční faktory, způsoby jejího měření a Employer branding. V praktické části je nejprve charakterizována společnost XY a následně zanalyzovány její personální činnosti a konkurenceschopnost. Na konci praktické části jsou zhodnoceny výsledky dotazníkového šetření a navrhnuty doporučení pro zlepšení.
Human Resources and its Impact on the Business Competitiveness
Keywords: řízení lidských zdrojů; personální činnosti; konkurenceschopnost; employer branding; human resource management; personnel activities; competitiveness; employer branding