Bolesti zad v přednemocniční péči - Bátrlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce přibližuje problém bolestí zad v přednemocniční péči, jejich léčbu a postupy zdravotnických záchranářů. Teoretická část se zabývá anatomií zad, bolestí zad a diferenciální diagnostikou bolestí zad. Praktická část je zaměřena na výzkum týkající se bolestí zad v přednemocniční péči s využitím výjezdových záznamů ze Zdravotnické záchranné služby.
Back pain in pre-hospital care
Keywords: Zdravotnická záchranná služba; přednemocniční péče; bolest; záda; ambulance; pre-hospital care; pain; back