Vybrané aktuální problémy spojené s kvalitou ovzduší - Čermák, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce je zaměřena na vybrané aktuální problémy spojené s kvalitou ovzduší, především na znečištění suspedovanými částicemi, oxidy dusíku a troposférickým ozonem. Popsán je jejich vliv na lidské zdraví a životní prostředí, zdroje nebo vznik. Dále je popsán vývoj koncetrací na území České republiky. Uvedeny jsou i metody, pomocí kterých se měří množství těchto látek v ovzduší na stanicích Českého hydrometeorologického ústavu. Je uveden legislativní rámec týkající se problematiky těchto znečišťujících látek.
Selected Up-to-date Problems Conncected with Air Quality
Keywords: suspendované částice; oxidy dusíku; troposférický ozon; znečištění ovzduší; suspended particles; nitrogen oxides; tropospheric ozone; air pollution