Rozdíly v mechanických vlastnostech Polyamidů PA 6, PA 11, PA 12, v závislosti na jejich zpracování - Toman, Filip (Univerzita Pardubice, 2020)
Teoretická část této práce je rozdělena na dvě části. První část se týká obecných vlastností polyamidů jejich historie, chemických a mechanickými vlastností. Podrobněji jsou rozebrány PA 6, PA 11 a PA 12. Druhá část je zaměřena na zpracovatelskou metodu rotomoulding, kterou se vyrábějí duté nádoby mimo jiné z výše uvedených polyamidů. Na konci je zařazeno i kratší praktické měření některých tepelných a mechanických vlastností výrobků firmy CZ Plast.
Differences in mechanical properties of Polyamides PA 6, PA 11, PA 12, depending on their processing
Keywords: polyamidy; zpracování; nádrže; rotomoulding; CZ Plast; polyamides; processing; tanks