Studium cyklizace a solvolýzy acylovaných amidoximů - Dušek, Libor (Univerzita Pardubice, 1999)
Reakcemi substituovaných amidoximů s acylchloridy a chloroformiáty byly připraveny reakční série substituovaných amidoximkarbonátů a O-benzoylbenzamidoximů. Byla studována kinetika methanolýzy substituovaných arylbenzamidoximkarbonátů a O-benzylbenzamidoximů. Byla též studována reakce amidoximkarbonátů s hydroxilovým iontem a vodou v bazickém prostředí vodných roztoků louhů a pufrů.
Study of cyclization and solvolysis of acylamidoximes
Keywords: acylamidoximy; methanolýza; reakční kinetika