1. třída krok k dospělosti - nebo jen další bezvýznamná etapa mého dětství - Hostinská, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá nástupem děti do 1. třídy, který je považován za přechodový rituál. Cílem práce bylo popsat rituály, které doprovázejí tento slavnostní den, zjistit, jak první třída ovlivnila život dětí a jejich rodičů. Dále se tato práce zaměřuje na to, zda si děti uvědomují změnu své identity a vznik nových rolí,které souvisí s jejich novým postavením.
1st Class - Step into adulthood or just another meaningless stage of my childhood
Keywords: přechodové rituály; děti; rodiče; identita; role; rite of passage; children; parents; identity; role