Podnikatelé a zákon o obalech - Mareš, Martin (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce pojednává o problematice zákona č. 477/2001 Sb., o obalech a o změně některých zákonů. V úvodu se práce zabývá předchozí právní úpravou. Poté je zde podrobný a srozumitelný popis tohoto zákona, definice základních pojmů, určení povinných osob a stanovení jejich práv a povinností. Je zde i porovnání s některými zeměmi EU. Práce popisuje dopad tohoto zákona na životní prostředí a na podnikatelské prostředí. Dále je tu snaha o nastínění této problematiky nejen v rovině teoretické, ale i v praktické. Je zde podrobně zpracováno s čím vším se musí, ať firma již fungující či teprve začínající, potýkat v reálu, pokud chce plnit všechny povinnosti vyplývající ze zákona o obalech.
Firms and the law of packaging
Keywords: Životní prostředí; ochrana životního prostředí; zákon o obalech; obaly; právní předpisy; recyklace; podnikatelé; Podnikání