Syntetické postupy vedoucí k 5,6-disubstituovaným pyrazin-2,3-dikarbonitrilům - Čermáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá konkrétněji sloučeninami substituovanými elektron-donorní N,N-dialkylamino skupinou a halogeny, které lze následně nukleofilní aromatickou substitucí za N,N-dialkylamino skupinu nahradit.
Synthetic procedures leading to 5,6-disubstituted pyrazine-2,3-dicarbonitriles
Keywords: pyrazin; deriváty pyrazin-2; 3-dikarbonitrilů; syntéza; rešerše; pyrazine; derivatives of pyrazine-2; 3-dicarbonitriles; synthesis; literature search