Akumulace tepla ve vodných roztocích - výzkum a využití - Halámek, Martin (Univerzita Pardubice, 1997)
Byly formulovány teoretické vztahy pro parametry popisující tepelnou akumulaci do vodných roztoků libovolného množství rozpuštěných látek s kladným rozpouštěcím teplem. Tyto vztahy byly použity k přibližným výpočtům akumulačních parametrů roztoků jedné a dvou rozpuštěných látek.
The Heat storage in aqueous solutions - research and employment
Keywords: akumulace tepla; rozpouštěcí teplo; fázová přeměna; tepelný zásobník