Racionalizace systému Rekola ve městě Pardubice - Ridoško, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá racionalizací systému Rekola ve městě Pardubice. Jako podklad slouží analýza bike sharing systémů v evropských městech podobných městu Pardubice z pohledu rozlohy, počtu obyvatel a výškových rozdílů. Dalším zdrojem pro samotný návrh je i analýza prostředí Pardubic a dotazníkové šetření u aktuálních i možných budoucích uživatelů tohoto systému. Cílem práce je posoudit výhodnost tohoto systému pro město Pardubice a doporučit či zamítnout tento systém i pro Pardubice.
Rationalization of the Rekola system in the city of Pardubice
Keywords: bike sharing; City Bike; cyklistická doprava; jízdní kola; Pardubice; Rekola; veřejná půjčovna kol; bike sharing; City Bike; bicycle transport; bicycles; Pardubice; Rekola; public bicycle rental