Porovnání předběžných a výsledných kalkulací vybrané skupiny výkonů v podniku - Andrle, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá předběžnými a výslednými kalkulacemi podniku. Teoretická část je zaměřena na definování základních kalkulačních pojmů, charakteristiku kalkulačního systému a celkově na vnitropodnikové ekonomické řízení. Praktická část nejprve popisuje společnost Farmet a.s. a analyzuje systém kalkulací v tomto podniku. Následně jsou porovnány předběžné a výsledné kalkulace u vybraných výrobků. Odchylky mezi těmito kalkulacemi jsou analyzovány a také jsou identifikovány možné příčiny jejich vzniku. Závěr práce se zabývá shrnutím a možným doporučením pro podnik.
Compared to preliminary and final calculations selected group of work performance in the company
Keywords: cost; preliminary calculation; resulting calculation; analysis; costing model; costing system; náklady; předběžná kalkulace; výsledná kalkulace; analýza; kalkulační vzorec; kalkulační systém