Resocializace sexuálních deviantů - Zdražilová, Iva (Univerzita Pardubice, 2011)
Předkládaná bakalářská práce se snaží přiblížit téma sexuálních deviací. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá vysvětlením určitých druhů sexuálních deviací, determinanty, charakteristikou využívaných léčebných metod, mezi které patří například terapie, biologická léčba a také velmi diskutovaná kastrace. V neposlední řadě se zabývá zařízením pro sexuální devianty. Praktická část je věnována výzkumu mezi občany Pardubického kraje, jehož cílem bylo zjistit názory a postoje týkajících se sexuálních deviantů.
Resocialization of Sexual Deviants
Keywords: sexuální deviace; parafilie; resocializace; pedofilie; sexuální odchylky; sexual deviation; paraphilia; resocialization; pedophilia; sexual deviation