Česká próza s trampskou tematikou po roce 1989 - Kočová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce pojednává o literatuře s trampskou tematikou po roce 1989. První část se zabývá základními hodnotami trampingu a dějinnými zvraty, které se do této literatury promítly. V druhé části analyzujeme vybraná díla: rozebereme je z různých hledisek a následně provedeme jejich komparaci s historickými etapami. Zvolený materiál zároveň posoudíme v kontextu současné literatury.
Czech Tramp-Themed Prose after 1989
Keywords: trampská subkultura; literatura s trampskou tématikou; Rodokaps; Trapsavec; současná česká literatura; trampian subculture; literature with tramp theme; Rodokaps; Trapsavec; contemporary Czech literature