Zooterapie z pohledu zdravotnického pracovníka - Línková, Sandra (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce pojednává o zooterapii a náhledu na ni ze strany zdravotnického personálu a laiků, kteří se o ní zajímají a pracují s ní. Skládá se ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části je popisován pojem zooterapie, její historie, charakteristika nejvíce užívaných druhů zooterapie, především canisterapie a hipoterapie dále jsou zmíněny ostatní druhy terapií pomocí zvířat, využití zooterapie, typy kontaktu v rámci zooterapie, kontraindikace a legislativita zooterapie. Praktická část obsahuje informace o provedeného výzkumu.
Zootherapy from the perspective of health worker
Keywords: zooterapie; canisterapie; hipoterapie; psychoterapie; psychika; zootherapy; canistherapy; hippotherapy; psychotherapy; psyche