Příprava a charakterizace tenkých vrstev Ga2S3-Sb2S3 pro aplikace ve střední infračervené oblasti - Ondráček, Hynek (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá studiem amorfních tenkých vrstev ternárního systému Ga-Sb-S připravených metodou RF magnetronového naprašování za simultánního použití dvou terčů pro potencionální aplikace ve střední infračervené oblasti elektromagnetického spektra. V diskuzi jsou uvedeny základní atributy ve smyslu topografie, složení, lokální struktury a lineární optické vlastnosti v závislosti na složení.
Fabrication and characterization of Ga2S3-Sb2S3 thin films for applications in Mid-IR domain
Keywords: amorfní chalkogenidy; tenké vrstvy; naprašování; optické vlastnosti; amorphous chalcogenides; thin films; sputtering; optical properties