Logistika skladů, skladování a řízení zásob - Hašek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce je zaměřena na způsob řízení zásob v podniku a na způsob jejich skladování. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se podnikové logistiky, skladů a skladování, dále jsou popsány způsoby řízení zásob, metody pořizování zásob, druhy zásob a jejich evidence v podnikovém systému. V praktické části se práce zaměřuje na analýzu současného stavu řízení zásob ve firmě Brose Automotive CZ Trutnov. Na základě zjištěných skutečností jsou navrženy opatření, doporučení a řešení na zlepšení současného stavu řízení zásob a skladování ve firmě.
Stock logistics, warehousing and conducting inventory
Keywords: Logistics; conducting the inventory; Supplies; inventory turnovers; warehousing; JIT; Logistika; Řízení zásob; zásoby; obrátky zásob; Skladování; JIT